Lax- och spenatsoppa

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 surdegsbröd (baguette)
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olivolja
  • 8 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 450 g fryst hackad spenat
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här:

  • Tillaga baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär laxen i ca 5 cm stora tärningar.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna mjukt i olivoljan i en gryta.
  • Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i spenaten och koka upp. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i laxbitarna och stäng av plattan. Låt stå ca 6 minuter. Tillsätt hackad persilja.
  • Servera lax- och spenatsoppan med baguetten.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar