Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 surdegsbröd (baguette)
- ca 600 g laxfilé
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1/2 msk olivolja
- 8 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 450 g fryst hackad spenat
- 1 dl crème fraiche
- salt och peppar
- 1/2 kruka persilja
Gör så här:
- Tillaga baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär laxen i ca 5 cm stora tärningar.
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna mjukt i olivoljan i en gryta.
- Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i spenaten och koka upp. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Lägg i laxbitarna och stäng av plattan. Låt stå ca 6 minuter. Tillsätt hackad persilja.
- Servera lax- och spenatsoppan med baguetten.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration