Lax- och räksoppa

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g räkor (med skal)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 300 g laxfilé (skinn- benfri)
  • 4 kokta varma potatisar

Gör så här:

  • Skala räkorna. Skala och hacka löken. Fräs lök och räkskal i olja någon minut.
  • Tillsätt tomatpuré. Häll på buljongen. Låt småkoka ca 15 min. Sila av skalen.
  • Koka upp buljongen och tillsätt vinet. Smaka av soppan med salt och peppar.
  • Skär laxen i kuber. Halstra dem snabbt i stekpanna. Fördela lax, och potatis i sopptallrikarna. Häll soppan över. Servera med räkcanapé. Smörstek en skiva vitt bröd och lägg rensade räkor ovanpå.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar