Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 400 g räkor (med skal)
- 2 schalottenlökar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk tomatpuré
- 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
- 1 dl vitt vin
- 300 g laxfilé (skinn- benfri)
- 4 kokta varma potatisar
Gör så här:
- Skala räkorna. Skala och hacka löken. Fräs lök och räkskal i olja någon minut.
- Tillsätt tomatpuré. Häll på buljongen. Låt småkoka ca 15 min. Sila av skalen.
- Koka upp buljongen och tillsätt vinet. Smaka av soppan med salt och peppar.
- Skär laxen i kuber. Halstra dem snabbt i stekpanna. Fördela lax, och potatis i sopptallrikarna. Häll soppan över. Servera med räkcanapé. Smörstek en skiva vitt bröd och lägg rensade räkor ovanpå.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration