Lax- och pastapytt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 280 g pasta t ex gnocchi
  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • 2 gula lökar
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 50 g parmesan
  • ev 2 – 2 1/2 msk hackad basilika, dill eller persilja

Gör så här:

  • Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  • Skär laxen i kuber, ca 11/2×11/2 cm. Skala och hacka löken. Skölj och skär squashen i tärningar.
  • Stek laxen i hälften av oljan ca 5 minuter runt om. Krydda med salt och citronpeppar. Ta upp på ett fat så länge.
  • Fräs lök och squash i resterande olja ca 5 minuter. Låt pastan rinna av. Blanda försiktigt ner pasta och lax i pannan.
  • Grovriv paremsanosten. Strö parmesanosten över lax- och pastapytten. Gärna tillsammans med hackat kryddgrönt.
  • Servera lax- och pastapytten med en blandad sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar