Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 280 g pasta t ex gnocchi
- 500 g laxfilé utan skinn och ben
- 2 gula lökar
- 1 squash
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk citronpeppar
- 50 g parmesan
- ev 2 – 2 1/2 msk hackad basilika, dill eller persilja
Gör så här:
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
- Skär laxen i kuber, ca 11/2×11/2 cm. Skala och hacka löken. Skölj och skär squashen i tärningar.
- Stek laxen i hälften av oljan ca 5 minuter runt om. Krydda med salt och citronpeppar. Ta upp på ett fat så länge.
- Fräs lök och squash i resterande olja ca 5 minuter. Låt pastan rinna av. Blanda försiktigt ner pasta och lax i pannan.
- Grovriv paremsanosten. Strö parmesanosten över lax- och pastapytten. Gärna tillsammans med hackat kryddgrönt.
- Servera lax- och pastapytten med en blandad sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration