Tillagningstid: Över 60 min
6 portioner
Ingredienser
- 300 g fryst skinn- och benfri laxfilé i bit (som varit fryst minst 3 dygn)
- 1/2 paket fryst mango i tärningar (à 250 g) eller färsk mango (1/2 paket motsvarar 1 mango)
- 1/2 gurka
- 3 msk japansk soja
- färskpressad juice av 1 lime
- 1 msk rapsolja
- 1 kruka koriander
- ev sesamfrön att strö över
Gör så här:
- Ta fram och låt laxen halvtina. Tina mangon om den är fryst.
- Skala, kärna ur och skär mangon i cm-stora bitar om den är färsk. Skala, kärna ur och tärna gurkan.
- Blanda soja, limejuice och olja.
- Skär laxen i små tärningar. Blanda mango, lax, gurka och sojadressing, låt marinera ca 20 minuter.
- Grovhacka hälften av koriandern och blanda med laxblandningen strax före servering.
- Fördela i små glas eller i skålar. Toppa med resten av koriandern och ev sesamfrön.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration