Lax- och mangosallad

Tillagningstid: Över 60 min

6 portioner

Ingredienser

  • 300 g fryst skinn- och benfri laxfilé i bit (som varit fryst minst 3 dygn)
  • 1/2 paket fryst mango i tärningar (à 250 g) eller färsk mango (1/2 paket motsvarar 1 mango)
  • 1/2 gurka
  • 3 msk japansk soja
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka koriander
  • ev sesamfrön att strö över

Gör så här:

  • Ta fram och låt laxen halvtina. Tina mangon om den är fryst.
  • Skala, kärna ur och skär mangon i cm-stora bitar om den är färsk. Skala, kärna ur och tärna gurkan.
  • Blanda soja, limejuice och olja.
  • Skär laxen i små tärningar. Blanda mango, lax, gurka och sojadressing, låt marinera ca 20 minuter.
  • Grovhacka hälften av koriandern och blanda med laxblandningen strax före servering.
  • Fördela i små glas eller i skålar. Toppa med resten av koriandern och ev sesamfrön.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar