Lax och hummus med yoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar lax (à 140 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 förp kikärtor (à 410 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port couscous
  • 3 tomater
  • 65 g färsk spenat

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Pressa vitlöken och mixa den med ärterna. Blanda i yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
  • Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek laxen i matfettet. Krydda med salt och peppar.
  • Tärna tomaterna och blanda ned dem och spenaten i couscousen.
  • Servera laxen med couscous och hummusyoghurten.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar