Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar lax (à 140 g)
- 1 msk smör eller margarin
- 1 förp kikärtor (à 410 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matyoghurt
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 4 port couscous
- 3 tomater
- 65 g färsk spenat
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Pressa vitlöken och mixa den med ärterna. Blanda i yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
- Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek laxen i matfettet. Krydda med salt och peppar.
- Tärna tomaterna och blanda ned dem och spenaten i couscousen.
- Servera laxen med couscous och hummusyoghurten.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration