Lax- och grönsakspytt med fetaost

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 250 g färsk broccoli
  • 100 g sockerärtor
  • 3 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g fetaost i tärningar
  • ev 1/2 dl granatäpple
  • balsamicosirap att ringla över

Gör så här:

  • Skala och tärna potatisarna. Koka dem i lättsaltat vatten i 5-10 minuter (Häll av vattnet).
  • Skala och finhacka löken. Skär paprikan i bitar. Dela/skär broccolin i buketter. Skär sockerärterna på mitten.
  • Stek potatis, paprika, lök, broccoli och sockerärter i en stor stekpanna i margarin. Stek i omgångar. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela laxen i bitar och blanda med pytten så att laxen blir varm. Lägg upp alltsammans på ett stort fat. Strö över fetaost och granatäppelkärnor. Ringla över balsamicosirap.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar