Lax- och fänkålspanna med äpple

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 liten fänkål (250 g)
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt

Gör så här:

  • Koka ris enligt anvisning på paketet.
  • Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs det i margarin. Tillsätt curry, tomatpuré och hönsbuljongtärning.
  • Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt. Servera med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar