Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl ris
- 1 liten fänkål (250 g)
- 1 äpple
- 1 gul lök
- 1 msk margarin
- 1 tsk curry
- 1 msk tomatpuré
- 1 hönsbuljongtärning
- 400 g skinn- och benfri laxfilé
- 2 1/2 dl mellangrädde
- salt
Gör så här:
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs det i margarin. Tillsätt curry, tomatpuré och hönsbuljongtärning.
- Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt. Servera med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration