Lax med vit bönkräm och tomat

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 380 g kokta vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 4 portioner couscous (eller annat gryn)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 tomater
  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Skölj bönorna och låt de rinna av. Mixa bönorna och pressad vitlök med en stavmixer. Blanda i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek laxen i matfettet. Krydda med salt och peppar.
  • Tärna tomaterna och blanda ned dem och spenaten med couscousen.
  • Servera laxen med couscous och bönkräm.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar