Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 4 msk smör
- 4 port ris
- 1/2 g saffran
- 1/2 kruka persilja
- 4 plommontomater
- ca 65 g purjolök eller salladslök
- 2 msk olivolja
- 1/2 citron
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 port laxfilé
- 1/2 msk olja
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Ris: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret tillsammans med riset i en kastrull. Rör i saffranet och tillsätt mängden vatten enligt anvisningen på risförpackningen. Koka klart under lock.
- Tomatsallad: Hacka persiljan. Dela och skär tomaterna i klyftor. Ansa och strimla purjo- eller salladslöken. Blanda tomater och lök med olivoljan. Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar. Blanda i persiljan.
- Lax: Blanda kryddorna och krydda laxen. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
- Servera laxen med riset och tomatsalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration