Lax med tomatsallad och saffransris

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 msk smör
  • 4 port ris
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 plommontomater
  • ca 65 g purjolök eller salladslök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port laxfilé
  • 1/2 msk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Ris: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret tillsammans med riset i en kastrull. Rör i saffranet och tillsätt mängden vatten enligt anvisningen på risförpackningen. Koka klart under lock.
  • Tomatsallad: Hacka persiljan. Dela och skär tomaterna i klyftor. Ansa och strimla purjo- eller salladslöken. Blanda tomater och lök med olivoljan. Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar. Blanda i persiljan.
  • Lax: Blanda kryddorna och krydda laxen. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera laxen med riset och tomatsalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar