Lax med tomat och pesto

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk grön pesto
  • 1 dl gröna oliver
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Under tiden pastan kokar, skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt.
  • Rör i peston i den varma pastan och rör därefter ner tomater, lök, oliver och spenat i pastan. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen direkt med pestopastan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar