Lax med sumak och limeyoghurt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • 2 msk sumak
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime (skal till yoghurten och saft till salladen)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skär laxen i portionsbitar och blanda med oljan. Lägg laxen i en ugnsform och strö över sumak och salt.
  • Sätt in laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  • Limeyoghurt: Riv yttersta skalet från limen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa zucchinin och hyvla den med en potatisskalare i tunna skivor. Blanda remsorna med spenat, limesaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med ris, sallad och limeyoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar