Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 1 msk olja
- 2 msk sumak
- 1/2 tsk salt
- 1 lime (skal till yoghurten och saft till salladen)
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk flytande honung
- salt
- peppar
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 65 g babyspenat
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär laxen i portionsbitar och blanda med oljan. Lägg laxen i en ugnsform och strö över sumak och salt.
- Sätt in laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
- Limeyoghurt: Riv yttersta skalet från limen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa zucchinin och hyvla den med en potatisskalare i tunna skivor. Blanda remsorna med spenat, limesaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med ris, sallad och limeyoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration