Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 fänkål
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl smetana
  • 150 g haricots verts (bönor)
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 ask krasse

Gör så här:

  • Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  • Ansa och strimla fänkålen. Koka upp fiskbuljong och saffran i en kastrull. Lägg i fänkålen och koka den mjuk. Tillsätt smetana och låt koka upp.
  • Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Klipp krassen.
  • Strö krassen över fänkålen och servera till laxen och potatisen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar