Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 fänkål
- 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1/2 g saffran
- 2 dl smetana
- 150 g haricots verts (bönor)
- ca 500 g laxfilé
- 1 tsk olja
- salt
- peppar
- 1 ask krasse
Gör så här:
- Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
- Ansa och strimla fänkålen. Koka upp fiskbuljong och saffran i en kastrull. Lägg i fänkålen och koka den mjuk. Tillsätt smetana och låt koka upp.
- Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter.
- Skär laxen i portionsbitar och stek i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Klipp krassen.
- Strö krassen över fänkålen och servera till laxen och potatisen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration