Tillagningstid: Under 30 min
Ingredienser
- 300 g rotselleri
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl mellanmjölk
- peppar
- 200 g morot
- 1 msk rapsolja
- 50 g laxfilé
- 2 krm lökpulver
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.
- Rotselleripuré: Koka upp en kastrull med vatten.
- Skala och riv rotsellerin grovt på ett rivjärn. Koka rivet i kastrullen ca 5 minuter tills det är mjukt.
- Laxpuré: Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Fräs morotsrivet mjukt i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Skär laxen i kuber och lägg ner i kastrullen. Krydda med lökpulvret och tillsätt vattnet. Låt koka i ca 3 minuter under lock. Mixa sedan slätt i en matberedare.
- Rotselleripuré: Häll rotsellerin i en sil och låt den rinna av. Sätt kastrullen på spisen igen och koka upp grädde och mjölk. Mixa sellerin med gräddmjölken till en slät puré i matberedaren och smaka av med lite peppar.
- Servera selleripurén med laxpurén.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration