Lax med rödbetstabbouleh

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 700 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 kg rödbetor
  • 2 dl svart eller vit quinoa
  • 1/2 gurka
  • 1/2 påse rucola (à 65 g)
  • 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • olivolja till stekning
  • salt
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta (finriven)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk färsk hackad oregano

Gör så här:

  • Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.
  • Vispa ihop dressingen.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skär betorna i grova bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och 2 tsk flingsalt. Rosta 30-40 minuter, tills de är mjuka.
  • Tillaga under tiden quinoan enligt anvisning på paketet. Blanda den och betor med salt och peppar.
  • Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skär i tunna skivor. Blanda med rucola och lite av dressingen.
  • Skär laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja ett par minuter på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  • Fördela tabboulehn på 4­ tallrikar.
  • Lägg på laxen och toppa med gurk- och rucolasalladen, mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal (se Tips). Bjud resten av dressingen till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar