Tillagningstid: Under 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 700 g skinn- och benfri laxfilé
- 1 kg rödbetor
- 2 dl svart eller vit quinoa
- 1/2 gurka
- 1/2 påse rucola (à 65 g)
- 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
- 2 msk granatäppelkärnor
- olivolja till stekning
- salt
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta (finriven)
- 1 dl olivolja
- 1 msk färsk hackad oregano
Gör så här:
- Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.
- Vispa ihop dressingen.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skär betorna i grova bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och 2 tsk flingsalt. Rosta 30-40 minuter, tills de är mjuka.
- Tillaga under tiden quinoan enligt anvisning på paketet. Blanda den och betor med salt och peppar.
- Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skär i tunna skivor. Blanda med rucola och lite av dressingen.
- Skär laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja ett par minuter på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
- Fördela tabboulehn på 4 tallrikar.
- Lägg på laxen och toppa med gurk- och rucolasalladen, mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal (se Tips). Bjud resten av dressingen till.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration