Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g kokta rödbetor
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 port fullkornsbulgur
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 65 g mâchesallad
  • 4 port laxfilé (à ca 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk spiskummin

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst anänds.
  • Rödbetshummus: Torka av rödbetorna med lite papper och ta bort ev. skalrester. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sesamfrö, pressad vitlök, matyoghurt och olivolja. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar.
  • Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladsärtorna. Pressa saften från apelsinen och blanda med olivoljan, krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med bulgur, salladsärtor och mâchesallad.
  • Lax: Krydda laxen med salt och spiskummin och halstra den i torr panna ca 2 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Servera laxen med rödbetshummus och bulgursallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar