Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g kokta rödbetor
- 2 msk sesamfrö
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl matyoghurt
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 4 port fullkornsbulgur
- 150 g salladsärtor
- 1/2 apelsin
- 1 msk olivolja
- 65 g mâchesallad
- 4 port laxfilé (à ca 125 g)
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk spiskummin
Gör så här:
- Tina laxen om fryst anänds.
- Rödbetshummus: Torka av rödbetorna med lite papper och ta bort ev. skalrester. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sesamfrö, pressad vitlök, matyoghurt och olivolja. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar.
- Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladsärtorna. Pressa saften från apelsinen och blanda med olivoljan, krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med bulgur, salladsärtor och mâchesallad.
- Lax: Krydda laxen med salt och spiskummin och halstra den i torr panna ca 2 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Servera laxen med rödbetshummus och bulgursallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration