Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl risoni
- 1 msk olja
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 6 – 7 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
- 1 1/2 dl riven ost t ex Västerbotten
- 1 dl skuren gräslök
- salt och peppar
- 4 bitar lax à ca 150 g/portion
- 1 tsk matfett
- 150 g sockerärtor
Gör så här:
- Fräs risonin med oljan ett par minuter. Späd med vin och låt det koka in. Koka upp buljongen och håll den varm. Späd med buljongen i omgångar och låt koka ca 15 minuter. Rör då och då.
- Skär en skåra mitt i varje laxbit och vik ut den. Stek i matfett ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 minuter.
- Rör ner ost och gräslök i risonin. Smaka av med salt och peppar.
- Servera risotton med stekt lax, sockerärter.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration