Lax med risonirisotto

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl risoni
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 – 7 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
  • 1 1/2 dl riven ost t ex Västerbotten
  • 1 dl skuren gräslök
  • salt och peppar
  • 4 bitar lax à ca 150 g/portion
  • 1 tsk matfett
  • 150 g sockerärtor

Gör så här:

  • Fräs risonin med oljan ett par minuter. Späd med vin och låt det koka in. Koka upp buljongen och håll den varm. Späd med buljongen i omgångar och låt koka ca 15 minuter. Rör då och då.
  • Skär en skåra mitt i varje laxbit och vik ut den. Stek i matfett ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 minuter.
  • Rör ner ost och gräslök i risonin. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera risotton med stekt lax, sockerärter.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar