Lax med potatissallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
  • 400 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 3 msk vatten
  • 2 msk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka potatisen i saltat vatten.
  • Skala och slanta morötterna. Dela blomkålen i små buketter. Lägg morötterna och blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
  • Vispa ihop vatten, senap, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  • Salta och peppra laxen och halstra den sedan i het panna ca 5 minuter på varje sida.
  • Tärna potatisen och blanda med dressing, kokta grönsaker och spenat.
  • Servera laxen med salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar