Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
- 400 g fast potatis
- 2 morötter
- 1/2 blomkålshuvud
- 3 msk vatten
- 2 msk senap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
Gör så här:
- Tina laxen.
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Skala och slanta morötterna. Dela blomkålen i små buketter. Lägg morötterna och blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
- Vispa ihop vatten, senap, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra laxen och halstra den sedan i het panna ca 5 minuter på varje sida.
- Tärna potatisen och blanda med dressing, kokta grönsaker och spenat.
- Servera laxen med salladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration