Lax med persiljesås och gurka

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 2 port laxfilé (à 150 g)
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp vitvinssås (à 250 g)
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 förp snackgurka (à 250 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna cirka 3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Värm vitvinssåsen försiktigt i en kastrull. Hacka och rör ner persiljan i såsen.
  • Dela gurkorna på längden.
  • Servera laxen med potatis, vitvinssås och snackgurka.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar