Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 msk vita sesamfrön
- 2 msk svarta sesamfrön
- 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 3 msk rapsolja
- 600 g skinnfri laxfilé (i bit)
- 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 500 g broccoli
- 1 msk rapsolja
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 msk finriven ingefära
- 1 tsk finrivet limeskal
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- 4 port kokt ris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lax: Blanda sesamfrön, panko och olja i en skål.
- Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
- Broccoli: Skär broccolin i buketter. Skala ev stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med olja, salt och peppar.
- Fördela broccolin i formen runt laxen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och får lite färg.
- Ingefärssmör: Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och salt.
- Till servering: Ta ut laxen och klickasmöret över broccolin. Servera gärna med ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration