Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 3 msk rapsolja
  • 600 g skinnfri laxfilé (i bit)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g broccoli
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 4 port kokt ris

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lax: Blanda sesamfrön, panko och olja i en skål.
  • Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
  • Broccoli: Skär broccolin i buketter. Skala ev stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med olja, salt och peppar.
  • Fördela broccolin i formen runt laxen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och får lite färg.
  • Ingefärssmör: Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och salt.
  • Till servering: Ta ut laxen och klickasmöret över broccolin. Servera gärna med ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar