Lax med oliver, vitlök och citron

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g lax (skinn- och benfri)
  • saften från 2 citroner
  • 150 g oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • färsk basilika
  • potatis eller tomat- och bönsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175˚C.
  • Placera laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra.
  • Hacka oliver och vitlök och blanda med saften från 2 citroner (för 4 port).
  • Häll blandningen över laxen. Ringla olivoljan ovanpå laxen. Täck ugnsformen med en bit folie och tillaga i mitten  av ugnen i 20 minuter.
  • Garnera med färsk basilika.
  • Till servering: Servera med potatis eller en tomat- och bönsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar