Lax med nudlar och kokos- och limedressing

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 – 1 färsk jalapeño
  • 1 förp kylskåpskall kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk finrivet limeskal
  • 2 krm salt
  • 4 port laxfilé (à ca 125 g)
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl rostad lök
  • 1 msk olja
  • 250 g pak choi
  • 1 förp risnudlar (à 180 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Dressing: Mixa alla ingredienser till dressingen och krydda med salt.
  • Lägg laxen i en oljad ugnsform och krydda med salt.
  • Blanda sesamfrön och rostad lök med olja och fördela på laxen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills laxen är klar.
  • Plocka bladen från pak choi. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner pak choi och låt koka med de sista 2 minuterna. Häll av.
  • Blanda nudlarna med hälften av dressingen. Servera nudlarna med laxen och pak choi och resten av dressingen vid sidan av.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar