Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 – 1 färsk jalapeño
- 1 förp kylskåpskall kokosmjölk (à 400 ml)
- 1 kruka koriander
- 2 tsk finrivet limeskal
- 2 krm salt
- 4 port laxfilé (à ca 125 g)
- 2 krm salt
- 1/2 dl svarta sesamfrön
- 1 dl rostad lök
- 1 msk olja
- 250 g pak choi
- 1 förp risnudlar (à 180 g)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dressing: Mixa alla ingredienser till dressingen och krydda med salt.
- Lägg laxen i en oljad ugnsform och krydda med salt.
- Blanda sesamfrön och rostad lök med olja och fördela på laxen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills laxen är klar.
- Plocka bladen från pak choi. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner pak choi och låt koka med de sista 2 minuterna. Häll av.
- Blanda nudlarna med hälften av dressingen. Servera nudlarna med laxen och pak choi och resten av dressingen vid sidan av.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration