Lax med nudlar, ägg och grönsaker i sojabuljong

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 250 g broccoli
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula paprikor
  • ca 400 g laxfilé
  • 1 liter kycklingbuljong (vatten och fond)
  • 125 ml ketjap manis
  • 250 g äggnudlar (gärna fullkorn)
  • 65 g babyspenat
  • gärna koriander

Gör så här:

  • Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 6 minuter. Spola dem kalla.
  • Dela broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Skär laxen i tärningar, ca 2×2 cm.
  • Koka upp buljongen tillsammans med ketjap manis.
  • Lägg i broccoli, lök, vitlök, paprika och nudlar. Koka upp. Koka sakta ca 3-4 minuter.
  • Vänd försiktigt ner laxen och spenaten. Låt buljongen stå och dra 1 minut.
  • Skala, dela och lägg på ägghalvorna.
  • Till servering: Servera gärna med koriander.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar