Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 250 g broccoli
- 2 rödlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 gula paprikor
- ca 400 g laxfilé
- 1 liter kycklingbuljong (vatten och fond)
- 125 ml ketjap manis
- 250 g äggnudlar (gärna fullkorn)
- 65 g babyspenat
- gärna koriander
Gör så här:
- Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 6 minuter. Spola dem kalla.
- Dela broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Skär laxen i tärningar, ca 2×2 cm.
- Koka upp buljongen tillsammans med ketjap manis.
- Lägg i broccoli, lök, vitlök, paprika och nudlar. Koka upp. Koka sakta ca 3-4 minuter.
- Vänd försiktigt ner laxen och spenaten. Låt buljongen stå och dra 1 minut.
- Skala, dela och lägg på ägghalvorna.
- Till servering: Servera gärna med koriander.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration