Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 kålrabbi (à ca 300 g)
- 2 dl crème fraiche parmesan/vitlök
- salt
- peppar
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 250 g snackgurka
- 1/2 citron
- 4 port laxfilé (à 140 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Skala och riv kålrabbin grovt på ett rivjärn. Pressa ur lite vätska och blanda kålrabbin med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Hacka dillen (spar några vippor till servering) och skär gurkan i långa remsor, gärna med en osthyvel. Blanda dill och gurka och pressa över saft från citronen. Krydda med salt och peppar.
- Stek laxen i lite salt i en het stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med peppar.
- Servera laxen med kålrabbi, dillgurka och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration