Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 kålrabbi (à ca 300 g)
  • 2 dl crème fraiche parmesan/vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 250 g snackgurka
  • 1/2 citron
  • 4 port laxfilé (à 140 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Skala och riv kålrabbin grovt på ett rivjärn. Pressa ur lite vätska och blanda kålrabbin med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  • Hacka dillen (spar några vippor till servering) och skär gurkan i långa remsor, gärna med en osthyvel. Blanda dill och gurka och pressa över saft från citronen. Krydda med salt och peppar.
  • Stek laxen i lite salt i en het stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med peppar.
  • Servera laxen med kålrabbi, dillgurka och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar