Lax med krämig fusilli och sockerärtor

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à ca 125 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g färsk pasta (gärna fusilli eller fusilloni)
  • 150 g sockerärtor
  • 1 förp vitvinssås eller citronsås (à 250 g)
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 56°C, ca 15 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sockerärtorna koka tillsammans med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden. Spara lite av kokvattnet.
  • Blanda såsen med pasta och sockerärtor. Tillsätt eventuellt kokvatten till önskad konsistens och värm.
  • Servera laxen med pasta, sockerärtor och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar