Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à ca 125 g)
- salt
- svartpeppar
- 500 g färsk pasta (gärna fusilli eller fusilloni)
- 150 g sockerärtor
- 1 förp vitvinssås eller citronsås (à 250 g)
- 65 g salladsmix
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 56°C, ca 15 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sockerärtorna koka tillsammans med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden. Spara lite av kokvattnet.
- Blanda såsen med pasta och sockerärtor. Tillsätt eventuellt kokvatten till önskad konsistens och värm.
- Servera laxen med pasta, sockerärtor och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration