Tillagningstid: Under 45 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis (gärna amandine)
- 1 fänkål (à ca 300 g)
- salt
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 1 dl crème fraiche med parmesan & vitlök
- 1 tsk dijonsenap
- peppar
- 2 port laxfilé (à ca 150 g)
- 65 g mangold
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skiva fänkålen tunt. Gärna på en mandolin. Krydda med salt och rör om.
- Hacka dillen.
- Blanda fänkålen med crème fraiche, senap och dill och smaka av med peppar och ev med mer salt.
- Stek laxen i lite salt i en het stekpanna ca 2 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med peppar.
- Servera laxen med fänkål, potatis och mangold.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration