Lax med krämig fänkål och dill

Tillagningstid: Under 45 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis (gärna amandine)
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • salt
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 1 dl crème fraiche med parmesan & vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • peppar
  • 2 port laxfilé (à ca 150 g)
  • 65 g mangold

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skiva fänkålen tunt. Gärna på en mandolin. Krydda med salt och rör om.
  • Hacka dillen.
  • Blanda fänkålen med crème fraiche, senap och dill och smaka av med peppar och ev med mer salt.
  • Stek laxen i lite salt i en het stekpanna ca 2 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med peppar.
  • Servera laxen med fänkål, potatis och mangold.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar