Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 3 dl jasminris
- 1/2 tsk salt
- 4 portionsbitar lax (à 140 g)
- 1 msk olivolja (+ extra till formen)
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g fryst tinad mango
- 1 dl mango chutney
- 2 strimlade salladslökar
- 1 msk färskpressad limejuice
Gör så här:
- Koka upp kokosmjölk, vatten, ris och salt. Sjud under lock 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg laxen i en oljad ugnsform. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Blanda mango, mango chutney, salladslök och limejuice. Servera laxen med kokosriset och mangosalsan.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration