Lax med kokosris och mangosalsa

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 3 dl jasminris
  • 1/2 tsk salt
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 1 msk olivolja (+ extra till formen)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g fryst tinad mango
  • 1 dl mango chutney
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 msk färskpressad limejuice

Gör så här:

  • Koka upp kokosmjölk, vatten, ris och salt. Sjud under lock 20-30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg laxen i en oljad ugnsform. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Blanda mango, mango chutney, salladslök och limejuice. Servera laxen med kokosriset och mangosalsan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar