Lax med kimchiost och potatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3/4 dl kimchi (3/4 dl motsvarar ca 100 g)
  • 200 g naturell färskost av cream cheese typ
  • 500 g laxfilé
  • 2 krm salt
  • 2 skivor knäckebröd med örter och frön
  • 500 g kryddig kulpotatis
  • 65 g röd mangold
  • 5 cm rättika

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Mixa eller hacka kimchin och blanda den med färskosten.
  • Skär laxen i portionsbitar. Skär en ficka på ovansidan av varje laxbit och fyll den med färskosten. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper och salta fisken.
  • Krossa knäckebrödet och strö över laxen.
  • Fördela potatisen runtom laxen på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 56°C.
  • Serveringsförslag: Skär rättikan i tunna skivor och lägg den i kallt vatten ca 3 minuter, så att den blir krispig.
  • Blanda rättika och mangold.
  • Servera laxen och potatisen med salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar