Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 3/4 dl kimchi (3/4 dl motsvarar ca 100 g)
- 200 g naturell färskost av cream cheese typ
- 500 g laxfilé
- 2 krm salt
- 2 skivor knäckebröd med örter och frön
- 500 g kryddig kulpotatis
- 65 g röd mangold
- 5 cm rättika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Mixa eller hacka kimchin och blanda den med färskosten.
- Skär laxen i portionsbitar. Skär en ficka på ovansidan av varje laxbit och fyll den med färskosten. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper och salta fisken.
- Krossa knäckebrödet och strö över laxen.
- Fördela potatisen runtom laxen på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 56°C.
- Serveringsförslag: Skär rättikan i tunna skivor och lägg den i kallt vatten ca 3 minuter, så att den blir krispig.
- Blanda rättika och mangold.
- Servera laxen och potatisen med salladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration