Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- 4 port ris, gärna basmatiris
- 250 g haricots verts (bönor)
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1 förp tandoorikrydda
- 2 msk mango chutney
- 1 – 1 1/2 msk pressad citronjuice
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Rör ihop gräddfil, tandoorikrydda, chutney och smaksätt med pressad citronjuice.
- Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen i matfettet 2-3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med basmatiris, haricots verts och tandooridressing.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration