Lax med haricots verts och tandooridressing

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 250 g haricots verts (bönor)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 förp tandoorikrydda
  • 2 msk mango chutney
  • 1 – 1 1/2 msk pressad citronjuice

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dressing: Rör ihop gräddfil, tandoorikrydda, chutney och smaksätt med pressad citronjuice.
  • Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen i matfettet 2-3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med basmatiris, haricots verts och tandooridressing.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration