Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Tillagningstid: Under 45 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g delikatesspotatis
  • 2 hjärtsallad
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 250 g laxfilé
  • 150 g hummus på gröna ärtor

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Ansa och skär salladen i klyftor. Stek salladen i oljan i en stekpanna på snittytan ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Lyft upp salladen.
  • Dela laxen i två lika stora bitar (för 2 port). Stek den ca 3 minuter på varje sida tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda den med salt och peppar.
  • Servera laxen med sallad, potatis och hummus.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar