Lax med grönärtröra

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 1 msk olivolja
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g små gröna ärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 röd paprika

Gör så här:

  • Lax: Tina laxen (om fryst används).
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Grönärtröra: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärtorna och låt dem koka 2 minuter så de tinar och blir varma.
  • Mixa ärtorna med olivoljan och pressad vitlök till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär resten av citronen i klyftor.
  • Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda paprikan med röran.
  • Stek laxen i olivoljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med ris, grönärtröra och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar