Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar laxfilé (à 140 g)
- 1 msk olivolja
- 4 port ris eller annat gryn
- 250 g små gröna ärtor
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 citron
- 1 röd paprika
Gör så här:
- Lax: Tina laxen (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Grönärtröra: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärtorna och låt dem koka 2 minuter så de tinar och blir varma.
- Mixa ärtorna med olivoljan och pressad vitlök till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär resten av citronen i klyftor.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda paprikan med röran.
- Stek laxen i olivoljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med ris, grönärtröra och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration