Lax med fetaost och tomatsallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och koka potatisen.
  • Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  • Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
  • Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
  • Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar