Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- ca 600 g lax
- salt och peppar
- 75 g fetaost
- 1 kruka basilika
- 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
- 1 rödlök
- 1 dl balsamvinäger
- 1 msk strösocker
- 1 tsk majsstärkelse
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och koka potatisen.
- Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
- Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
- Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
- Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration