Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar (à 125 g) laxfilé
- 3 morötter
- 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 msk torkad dragon
- 1 tsk sambal oelek
- 2 dl bulgur
- 1 tsk olja
- salt och peppar
- 2 msk gräslök
- 2 dl gräddfil
Gör så här:
- Tina laxen.
- Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp buljongen. Lägg i dragon, hälften av sambal oeleken och bulgur. Koka enligt anvisningen på förpackningen. När det återstår 4 minuter av koktiden läggs morötterna i.
- Stek laxen försiktigt i oljan. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner gräslöken i bulgurn. Blanda gräddfilen med resten av sambal oeleken och smaka av med salt.
- Servera laxen med morotsbulgur och gräddfil.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration