Lax med dragon- och morotsbulgur

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar (à 125 g) laxfilé
  • 3 morötter
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl bulgur
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk gräslök
  • 2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp buljongen. Lägg i dragon, hälften av sambal oeleken och bulgur. Koka enligt anvisningen på förpackningen. När det återstår 4 minuter av koktiden läggs morötterna i.
  • Stek laxen försiktigt i oljan. Krydda med salt och peppar.
  • Vänd ner gräslöken i bulgurn. Blanda gräddfilen med resten av sambal oeleken och smaka av med salt.
  • Servera laxen med morotsbulgur och gräddfil.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar