Lax med dillstuvad potatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 kruka sallad

Gör så här:

  • Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk.
  • Hacka dillen. Blanda dillen med smetana och mjölk, krydda med salt och peppar.
  • Häll av potatisen och blanda den med dillsmetanan.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Servera laxen med den stuvade potatisen och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar