Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 fänkål
- 2 dl smetana
- 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 1/2 tsk majsstärkelse
- 20 g färsk dill
- salt
- peppar
- 600 g laxfilé
- 1 tsk olja
- 1 förp krasse (à 100 g)
Gör så här:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Fänkål: Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor. Koka upp smetana och fiskbuljong. Lägg i fänkålen och koka den mjuk, ca 8 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i såsen, koka upp såsen. Hacka och blanda i dillen och smaka av med salt och peppar.
- Lax: Skär laxen i portionsbitar. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Klipp krassen.
- Servera laxen med fänkål, krasse och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration