Lax med dillkokt fänkål och krasse

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 fänkål
  • 2 dl smetana
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 20 g färsk dill
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 förp krasse (à 100 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Fänkål: Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor. Koka upp smetana och fiskbuljong. Lägg i fänkålen och koka den mjuk, ca 8 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i såsen, koka upp såsen. Hacka och blanda i dillen och smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Skär laxen i portionsbitar. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Klipp krassen.
  • Servera laxen med fänkål, krasse och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar