Lax med citronsås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar (à 125 g) laxfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 3 morötter
  • 250 g kyld citronsås
  • 1/2 citron
  • 1 kruka dill

Gör så här:

  • Tina fisken.
  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skala och koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen och stek ca 15 minuter.
  • Skala och riv morötterna. Värm såsen och smaksätt den med pressad citron, hackad dill, morötterna, salt och peppar.
  • Servera laxen med citronsåsen, kokt potatis och gärna en sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar