Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Tillagningstid: Under 30 min

1 portioner

Ingredienser

  • 1 fryst laxfilé à 140 g
  • 1 dl hel bulgur
  • 1/2 liten rödlök
  • 3 torkade aprikoser eller 2 färska aprikoser
  • 2 msk cashewnötter (rostade)
  • 1 – 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl rucola
  • ev matyoghurt till servering

Gör så här:

  • Tina fisken.
  • Tillaga bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och finhacka rödlöken. Strimla torkade aprikoser eller dela, kärna ur och strimla färska aprikoser. Grovhacka cashewnötterna. Blanda bulgur med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Krydda laxen med chiliflakes och salt. Stek den 2-3 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  • Blanda bulgurblandningen med rucola och servera till laxen. En klick matyoghurt är gott till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar