Lax med bönor och tandooridressing

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 msk chutney
  • ett par droppar citronjuice
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 – 1 1/2 msk olja
  • 250 g frysta gröna bönor

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på paketet.
  • Rör ihop matlagningsyoghurt, tandooripaste, chutney och citronjuice.
  • Skär laxen i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp laxbitarna på tallrikar.
  • Rengör pannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja. Stek bönorna hastigt. Salta och peppra. Arrangera bönorna vid laxen. Skeda över såsen. Servera med basmatiris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar