Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl basmatiris
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk tandooripasta
- 1 msk chutney
- ett par droppar citronjuice
- 600 g laxfilé
- salt
- peppar
- 1 – 1 1/2 msk olja
- 250 g frysta gröna bönor
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Rör ihop matlagningsyoghurt, tandooripaste, chutney och citronjuice.
- Skär laxen i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp laxbitarna på tallrikar.
- Rengör pannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja. Stek bönorna hastigt. Salta och peppra. Arrangera bönorna vid laxen. Skeda över såsen. Servera med basmatiris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration