Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé
- 4 port pasta (penne)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 65 g bladspenat
- 2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
- 1 dl mjölk
- 300 g wokgrönsaker
Gör så här:
- Tina fisken (om fryst används).
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
- Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
- Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
- Servera laxen med pastan.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration