Lax med bladspenat och pasta

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port pasta (penne)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 65 g bladspenat
  • 2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
  • 1 dl mjölk
  • 300 g wokgrönsaker

Gör så här:

  • Tina fisken (om fryst används).
  • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  • Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
  • Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  • Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
  • Servera laxen med pastan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar