Lax i ugn med tomat- och örtsås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 150 g haricots verts (bönor)
  • 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp mild tomat- och örtsås för lax (à 250 g)
  • 65 g spröd salladsmix

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen. Ansa bönorna och koka dem tillsammans med potatisen när det återstår 4 minuter av potatisen koktid.
  • Lägg laxen i en ugnsform, krydda med salt och peppar och häll över såsen. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 56°C, ca 15 minuter.
  • Servera laxen med potatis, haricots verts och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar