Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka dill
- 2 dl riven prästost
- 4 portionsbitar lax utan skinn (à ca 150 g)
- salt
- peppar
- 1 förp soppa (gärna skärgårdssoppa, à 5 dl)
- 65 g mangoldskott
- kokt potatis eller ris
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela tomaterna på mitten. Hacka dillen grovt. Riv osten grovt på ett rivjärn.
- Lägg tomater och dill i botten av en ugnsform. Lägg laxbitarna på tomaterna. Krydda laxen med salt och peppar.
- Häll soppan över laxen. Fördela osten på laxbitarna.
- Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54˚C och osten fått fin färg.
- Till servering: Servera laxen med mangoldskott och potatis eller ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration