Lax i ugn med tomat och dill

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka dill
  • 2 dl riven prästost
  • 4 portionsbitar lax utan skinn (à ca 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 förp soppa (gärna skärgårdssoppa, à 5 dl)
  • 65 g mangoldskott
  • kokt potatis eller ris

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Dela tomaterna på mitten. Hacka dillen grovt. Riv osten grovt på ett rivjärn.
  • Lägg tomater och dill i botten av en ugnsform. Lägg laxbitarna på tomaterna. Krydda laxen med salt och peppar.
  • Häll soppan över laxen. Fördela osten på laxbitarna.
  • Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54˚C och osten fått fin färg.
  • Till servering: Servera laxen med mangoldskott och potatis eller ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar