Lax i ugn med teriyakisås och sojabönor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port lax (à 125 g)
  • 250 g sojabönor
  • 65 g babyspenat
  • 180 g groddar
  • 300 ml teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
  • 1 lime
  • koriander
  • 4 port ris eller nudlar

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg sojabönor, spenat och groddar i botten av en ugnsfast form. Lägg på laxen och häll på teriyakisåsen.
  • Sätt formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
  • Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna. Skär limen i klyftor.
  • Toppa laxen med sesamfrön och ev. koriander.
  • Till servering: Servera lax och grönsaker med limeklyftor, ris eller nudlar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar