Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port lax (à 125 g)
- 250 g sojabönor
- 65 g babyspenat
- 180 g groddar
- 300 ml teriyakisås
- 2 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
- 1 lime
- koriander
- 4 port ris eller nudlar
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg sojabönor, spenat och groddar i botten av en ugnsfast form. Lägg på laxen och häll på teriyakisåsen.
- Sätt formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
- Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna. Skär limen i klyftor.
- Toppa laxen med sesamfrön och ev. koriander.
- Till servering: Servera lax och grönsaker med limeklyftor, ris eller nudlar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration