Lax i ugn med teriyaki

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg laxen i en ugnsform och häll 1/2 msk teriyakisås över varje bit lax. Strö över sesamfröna.
  • Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera laxen med ris, bönor och resten av teriyakimarinaden.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar