Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 500 g laxfilé
- salt
- peppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk sesamfrö
- 4 port ris eller annat gryn
- 250 g broccoli
- 1/2 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Bred crème fraichen över och strö över sesamfrö. Salta och peppra ytterligare lite grann. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 25 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och skär broccolin i klyftor. Stek den mjuk i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och vänd runt.
- Servera laxen med ris och broccoli.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration