Lax i ugn med krämigt sesamtäcke

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 500 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk sesamfrö
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g broccoli
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Bred crème fraichen över och strö över sesamfrö. Salta och peppra ytterligare lite grann. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 25 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa och skär broccolin i klyftor. Stek den mjuk i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och vänd runt.
  • Servera laxen med ris och broccoli.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar