Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g körsbärstomater
- 1 morot
- 4 port lax i bit (à ca 140 g)
- salt
- peppar
- 250 g mild tomat- och örtsås (gärna middagsklart)
- 4 port ris
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 250 g broccoli
- 2 msk olivolja
- 65 g babyspenat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dela tomaterna i halvor. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn.
- Lägg tomater och morötter i botten av en ugnssäker form. Lägg laxbitarna på grönsakerna. Krydda med salt och peppar och häll över såsen. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med grönsaksbuljongen.
- Skär av buketterna på broccolin. Skala stjälken med en potatisskalare, skär stjälken i skivor. Mixa buketter och stjälk till ett ”ris” i en matberedare.
- Vänd ner broccoliris, olivolja och spenat i det kokta riset.
- Servera laxen med grönsaksriset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration