Lax i ugn med färdig sås och broccoliris

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 morot
  • 4 port lax i bit (à ca 140 g)
  • salt
  • peppar
  • 250 g mild tomat- och örtsås (gärna middagsklart)
  • 4 port ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Dela tomaterna i halvor. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn.
  • Lägg tomater och morötter i botten av en ugnssäker form. Lägg laxbitarna på grönsakerna. Krydda med salt och peppar och häll över såsen. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med grönsaksbuljongen.
  • Skär av buketterna på broccolin. Skala stjälken med en potatisskalare, skär stjälken i skivor. Mixa buketter och stjälk till ett ”ris” i en matberedare.
  • Vänd ner broccoliris, olivolja och spenat i det kokta riset.
  • Servera laxen med grönsaksriset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar