Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • ca 500 g laxfilé i bit utan skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp citronsås för lax (à 250 g)
  • 4 port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
  • 20 g färsk dill

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Ansa, skölj och skiva purjolök och fänkål.
  • Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform.
  • Lägg laxen ovanpå grönsakerna, krydda med salt och peppar.
  • Häll såsen över lax och grönsaker, sätt in formen mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka dillen och strö över laxen.
  • Servera laxen med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar