Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 purjolök (à ca 300 g)
- 1 fänkål (à ca 300 g)
- ca 500 g laxfilé i bit utan skinn
- salt
- svartpeppar
- 1 förp citronsås för lax (à 250 g)
- 4 port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
- 20 g färsk dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ansa, skölj och skiva purjolök och fänkål.
- Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform.
- Lägg laxen ovanpå grönsakerna, krydda med salt och peppar.
- Häll såsen över lax och grönsaker, sätt in formen mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka dillen och strö över laxen.
- Servera laxen med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration