Lax i ugn med blomkålssallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)
  • 4 port ris
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 blomkål (ca 400 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 gurka

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lägg fisken rätt tätt i en smord ugnssäker form och salta och peppra.
  • Bred crème fraiche över fisken och gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt gurkmeja i vattnet.
  • Skiva blomkålen tunt och pressa över lite citronsaft.
  • Skala, dela och skär gurkan i skivor på längden. Vänd ner i blomkålen. Krydda med salt och peppar.
  • Servera lax och ris med blomkålssallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar