Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé
- salt och peppar
- 2 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)
- 4 port ris
- 1 tsk gurkmeja
- 1/2 blomkål (ca 400 g)
- 1/2 citron
- 1/2 gurka
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lägg fisken rätt tätt i en smord ugnssäker form och salta och peppra.
- Bred crème fraiche över fisken och gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt gurkmeja i vattnet.
- Skiva blomkålen tunt och pressa över lite citronsaft.
- Skala, dela och skär gurkan i skivor på längden. Vänd ner i blomkålen. Krydda med salt och peppar.
- Servera lax och ris med blomkålssallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration