Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 1 gul paprika
- 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
- 300 g laxfilé
- 1 tsk olja
- salt
- 400 ml paneng curry grytbas
- 2 port risnudlar
- 1 lime
- 50 g cashewnötter
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med saltat vatten till risnudlarna.
- Dela och kärna ur paprikan, strimla den och salladsärtorna.
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora kuber. Bryn laxkuberna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg ner grönsakerna i pannan och häll på grytbasen och låt sjuda några minuter.
- Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär limen i klyftor.
- Grovhacka cashewnötterna. Strö hacket över laxpannan och servera med risnudlar och limeklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration