Lax i paneng curry med cashewnötter

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1 gul paprika
  • 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
  • 300 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • 400 ml paneng curry grytbas
  • 2 port risnudlar
  • 1 lime
  • 50 g cashewnötter

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med saltat vatten till risnudlarna.
  • Dela och kärna ur paprikan, strimla den och salladsärtorna.
  • Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora kuber. Bryn laxkuberna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg ner grönsakerna i pannan och häll på grytbasen och låt sjuda några minuter.
  • Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär limen i klyftor.
  • Grovhacka cashewnötterna. Strö hacket över laxpannan och servera med risnudlar och limeklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar