Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 500 g laxfilé
- 1 tsk olja
- salt
- peppar
- 1 förp kyld morotssoppa (à 425 g)
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 125 g mozzarella
- 65 g salladsmix
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka potatisen.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen och tillsätt morotssoppan i pannan. Låt laxen sjuda i 5 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är ca 54°C.
- Hacka gräslöken och vänd ner i pannan.
- Skär mozzarellan i bitar och blanda med salladen.
- Servera salladen till laxen och potatisen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration