Lax i morotssås med mozzarellasallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kyld morotssoppa (à 425 g)
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 125 g mozzarella
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka potatisen.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  • Sänk värmen och tillsätt morotssoppan i pannan. Låt laxen sjuda i 5 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är ca 54°C.
  • Hacka gräslöken och vänd ner i pannan.
  • Skär mozzarellan i bitar och blanda med salladen.
  • Servera salladen till laxen och potatisen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar