Lax i kapprock med senap, kapris och vitkål

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 litet vitkålshuvud (à ca 1 kg)
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk kapris
  • 4 msk kaprisspad
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 ark bakplåtspapper
  • kokt skalpotatis

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Ansa, skär bort rotstocken och strimla vitkålen fint. Stek vitkålen i oljan tills den blir mjuk. Blanda i kapris och kaprisspad.
  • Krydda laxen med salt och peppar och pensla den med senap.
  • Klipp bakplåtspapprena i så stora runda ark som det går. Fördela vitkål på ena halvan av arken, lägg laxen på kålen och vik ihop pappret som en pirog.
  • Lägg papprena på en plåt och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  • Servera laxen med skalpotatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration