Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 litet vitkålshuvud (à ca 1 kg)
- 2 msk olja
- salt och svartpeppar
- 2 msk kapris
- 4 msk kaprisspad
- 4 portionsbitar lax (à 140 g)
- 2 msk dijonsenap
- 4 ark bakplåtspapper
- kokt skalpotatis
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Ansa, skär bort rotstocken och strimla vitkålen fint. Stek vitkålen i oljan tills den blir mjuk. Blanda i kapris och kaprisspad.
- Krydda laxen med salt och peppar och pensla den med senap.
- Klipp bakplåtspapprena i så stora runda ark som det går. Fördela vitkål på ena halvan av arken, lägg laxen på kålen och vik ihop pappret som en pirog.
- Lägg papprena på en plåt och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
- Servera laxen med skalpotatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration