Lax i het sås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 citron (färskpressad juice)
  • 1/2 citron (finrivet skal)
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål (à 300 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
  • 1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
  • olja
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skär laxen i 4-5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
  • Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
  • Fräs lök och fänkål 4-5 minuter i olja. Tillsätt tomater, fond, chili och socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5-10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med salt. Servera med ris eller pasta.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar