Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g skinn- och benfri laxfilé
- 1 citron (färskpressad juice)
- 1/2 citron (finrivet skal)
- 1 gul lök
- 1 fänkål (à 300 g)
- 500 g krossade tomater
- 2 msk konc grönsaksfond
- 1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
- 1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
- olja
- 1 tsk socker
- salt och peppar
Gör så här:
- Skär laxen i 4-5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
- Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
- Fräs lök och fänkål 4-5 minuter i olja. Tillsätt tomater, fond, chili och socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5-10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med salt. Servera med ris eller pasta.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration